perjantai 19. huhtikuuta 2013

Tesfaye kentälle!

Kiitos kaikille mielipiteensä ilmaisseelle! Tuntuu rohkaisevalta, että niin moni on halunnut tukea projektin laajentamista! Pyysin Tesfayelta CV:tä, ja Bezunesh vastasi näin:

Hi dear. Tesfaye's has been working as an evangelist in the church but now he started teaching about the harmful tradition of FGM  by giving the recognition to men group. So he is working with me by teaching within this project. We proposed to go to Bale area to teach them about the FGM harmful traditional bondage. This time we will stay there for four days teaching the men group about women, focusing on this issue. Thank you, we wish all the best to you and our supporters in Finland.

Tesfaye siis jo työskentelee projektin parissa ja se, että hän on lopettanut jo olemassa olevan työsuhteen voidakseen edistää vaimonsa valistusprojektia kertoo mielestäni aika hyvin hänen motivaatiostaan! :) Siispä päätin ilmoittaa Bezuneshille, että pyrimme maksamaan heille molemmille palkkaa, jotta voivat yhdessä tehdä tätä työtä. 


Sitten minua alkoi jännittämään projektin laajentaminen ihan toisista syistä. Nimittäin tähän mennessä tukirinki on ollut tyyppiä "kavereiden kesken", tai oikeastaan "Kaverilta Kaverille", eli en ole hakenut erillistä rahankeräyslupaa. Lupaa ei edes voi hakea kukaan yksityishenkilö, vaan sitä varten pitäisi perustaa yhdistys. Löysin kuitenkin säädöksistä sopivan kokoisen porsaanreiän, jota varmaankin voimme soveltaa toistaiseksi: 


"Rahankeräyslupaa ei tarvita päiväkodin ryhmän, koululuokan tai vakiintuneen opinto- tai harrasteryhmän suorittamaan rahankeräykseen, jos rahankeräyksen toimeenpanoon liittyvistä tehtävistä vastaa täysivaltainen henkilö. Rahaa saadaan kerätä edellä mainittujen tahojen tilaisuuksissa, jos kerätyt varat käytetään opiskelun tai harrastustoiminnan edistämiseen. "

Me olemme siis vakiintunut harrasteryhmä ja yhteisenä harrastuksena meillä on huolehtiminen Etiopialaisten tyttöjen oikeuksista. Keräämme rahaa, jotta pystyisimme edistämään harrastustoimintaamme siten, että kaksi ryhmämme jäsentä (Bezunesh ja Tesfaye) voivat kierrellä kentällä valistamassa. Harrastustilaisuutemme tapahtuvat  kenttätoiminnan lisäksi nykyaikaisesti netissä ja facebookissa.

Näin toistaiseksi. Edelleen, kaikenlaisia ehdotuksia ja näkökulmia otan erittäin mielelläni vastaan. Jos sinulla esimerkiksi on jokin yhdistys, jonka agendaan tämä sopisi, niin olisin hyvin kiinnostunut tekemään yhteistyötä juuri tässä lupa-asiassa! Tai jos olet kiinnostunut perustamaan kanssani tällaisen yhdistyksen, niin ota ihmeessä yhteyttä! Sposti on sama edelleen, henrica.fagerlund@gmail.com ja facebookiin voi laittaa viestiä myös. Koetan jossakin vaiheessa kirjoittaa blogipostauksen projektin perusjutuista (mitä, miksi, kuka, jne), jonka jakaminen netissä voi olla selkeämpää ja innostaa uusia tukijoita.


***EDIT:

Kirjoitin Bezuneshille, että palkkaamme mielellämme heidät molemmat, mutta että en ole aivan varma, kuinka hyvin käytännössä saamme rahaa kerättyä. Kerroin suomalaisista byrokraattisista hidasteista (lupa-asia) ja, että jos emme saa kokoon sitä summaa, johon tähtäämme (1350e/3kk) niin maksamme sen verran kuin pystymme. Sain Bezuneshilta ilahduttavan vastausviestin, missä käy ilmi, että he ovat vakavissaan päättäneet tehdä tätä työtä, riippumatta siitä, mitä me heille maksamme. Lisäksi hän kertoi tämänhetkisestä opetuksesta ja suunnitelmista:

(...) We just read what you answered us. We think it is a good deal for us for the time being. Already we have decided to teach within this project what ever you pay us. Now we are teaching Yirgalem women groups and then we will go to Bale area after three week to teach them about the effects of FGM for both male and female groups. Please support us with your prayer and positive thoughts. We aim to send reports from Yirgalem Kale Hiywot next week. Thank you!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti