torstai 16. toukokuuta 2013

Uusia terveisiä Etiopiasta! :)

Terveisiä jälleen Bezuneshilta! Hän on kirjoitellut lyhyitä viestejä ahkeraan, mutta itse olen päässyt vasta nyt kirjoittamaan näistä. Jotenkin olen aavistanut tämän jo jonkin aikaa :) Mutta annetaan hänen kertoa itse:

"Hi, dear how are you? We are very fine with our great full work and lovely family. I would to like thank you for what you informed about receiving our work report and about our salary. Also dear I need special prayer from you concerning myself, because I am pregenant and the labour time time is nearing, in June at the end. Now we are on the teaching in Yirgalem church as we informed last time. We also prepare for visiting Bale Kokosa area next week. Also we will going to celebrate the 2nd year birthday of Abenezer our son."
Itse, 3-vuotiaan tytön äitinä täytyy kyllä tehdä hatunnosto Bezuneshille, että on jaksanut tehdä tätä työtään pienen pojan ja kasvavan mahan kanssa. Ympärileikatuille naisille synnyttäminen on erittäin vaarallista. Jos Bezuneshin tarina on sinulle tuttu, tiedät, että hän oli vakavassa hengenvaarassa esikoispoikansa synnytyksessä. Tällä kertaa hän varmaankin turvautuu keisarinleikkaukseen, mutta silti häntä jännittää synnytys kovasti. Ehkä voisimmekin, kuka meistä siihen tarvetta tuntee, käydä hänen FB-sivuillaan lähettämässä onnitteluviestin 2-vuotiaalle pojalleen sekä toivottamassa hänelle voimia synnytykseen?

Erityisesti tässä tilanteessa on hieno juttu, että Tesfaye on projektissa mukana myös. Ehkäpä raskaus ja pian koittava synnytys on saanut Bezuneshin suhtautumaan opetustyöhönsä entistä innokkaammin ja tarmokkaammin ja on hienoa, että hän saa mieheltän siihen tukea. Tänään sain heiltä tällaisen viestin:

"Hi dear, are you fine? We are very fine with our great work. We finished our teaching in Sidam ethnic group both female and male group and we will send the report next week concerning what we were teaching in Yirgalem among in Sidama ethnic group. Please send our greetings to all of those who support us in this project!"


Taloustilanteesta: lahjoituksia, pienempiä ja suurempia tipahtelee tuon tuosta, suurenmoinen kiitos niistä! Yritetään saada kokoon summa, joka kattaisi sekä Bezuneshin että Tesfayen palkat ja ainakin itse toivoisin, että voisimme lähettää heille myös pienen "äitiysavustuksen" samalla. Rahaliikenne Etiopiaan on yllättävän kallista, yksi tilisiirto maksaa 25-30 euroa, joten siksi yritän lähettää mahdollisimman paljon yhdellä kertaa. Bezuneshin kk-palkka on 220e, jota olen em syistä maksanut 3kk:n erissä, 660e. Tesfayen palkkatoive oli 700e/3kk, mikä mielestäni sekin on erittäin kohtuullinen. Tavoitteenani on maksaa heille seuraavan kerran 1400euroa, josta 40e olisi äitiysavustusta, tai enemmän jos onnistuu. Bezunesh ja Tesfaye suhtautuvat meidän rahankeräykseen hyvällä tavalla: he tekevät mielellään työtään, sydämestä ja omasta sisäisestä palosta. Jos pystymme maksamaan täyttä palkkaa, ovat he hyvin kiitollisia. Jos taas jonain kertana emme, ovat he silti hyvin kiitollisia pienemmästäkin summasta. Tällä hetkellä tilillä on n 600e, mutta palkkapäivä on vasta heinäkuussa, joten hyvältä näyttää. Tilinro on FI17 5549 8340 0167 24 (Henrica Fagerlund-Sippoin) ja kaikki, pienet kuin isommatkin summat otetaan kiitollisuudella vastaan!

Kuva Yirgalem-matkailusivustolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti