tiistai 7. tammikuuta 2014

Maailmaa muuttamassa

Vau! Olen todella iloinen siitä, että niin moni vastasi tuohon edellisen viestin pikaiseen pyyntöön! Tänään lähetin Bezuneshille ja Tesfayelle palkkaa 750 euroa! Kiitos jokaiselle!!! Kiitos myös teille, jotka olette ottaneet yhteyttä ja antaneet ehdotuksia yhdistyksen toiminnan tehostamiseen. Palautteen perusteella laitan tähän blogin oikeaan reunaan näkyviin yhdistyksen tilinumeron, jotta se löytyy aina helposti.

Mukava juttu myös, että facebookin sivulle tulee uusia tykkääjiä! Aihe, tyttöjen sukuelinten silpominen, on ollut tapetilla myöskin hesarissa. Vaikka aihe on rankka ja hirvittävä, on silti mielestäni hyvä saattaa asia päivänvaloon. Tottakai ymmärrän, että jos vuosittain silvotaan maailmassa 3 miljoonaa tyttölasta, niin onhan tämä meidän hommamme aika pientä. Mutta silti uskon, että juuri näin asiaan kannattaakin puuttua! Kuten hesarin artikkelistakin huomaa, elää silpomisperinne joissakin kulttuureissa hyvin hyvin sitkeässä kaikista lakisääteisistä kielloista huolimatta ja ulkopuolisen on todella vaikeaa muuttaa ihmisille tärkeää perinnettä. Kun halutaan muutosta, on sen tapahduttava kulttuurissa elävien ihmisten sydämissä, eikä ainoastaan lakipykälässä, niin tärkeää kuin sekin on! Bezuneshin ja Tesfayen työ on juuri siksi niin hienoa ja toimivaa, että he ovat itse osa sitä kulttuuria jota he ovat muuttamassa. Lisäksi he ovat arvostettuja, sillä he ovat oppineita/opiskelleita. Heidän työ on muuttaa ihmisten asenteita. Se on haastava ja pitkäjänteinen homma. Mutta ilahduttavaa on samalla nähdä kuinka ihmiset alkavat ajattelemaan uusin urin, kuinka heille pikkuhiljaa valkenee vanhan tavan mätäisyys ja vaarallisuus. On hyvä juttu, että asia nostetaan päivänvaloon niin siellä kuin täälläkin! Bezunesh ja Tesfaye eivät ainoastaan tarvitse taloudellista tukea, vähintään yhtä tärkeää on meidän henkinen tuki. Se, että olemme tukirinkinä olemassa heidän työssään auttaa heitä pitämään pintansa "tuulimyllyjä" vastaan. Siispä suurenmoinen kiitos jälleen jokaiselle hengessä mukana olevalle!

Kuva hesarin jutusta. Kuvateksti: "Mejooli ja Jennifer ovat ainoita kyläläisiä, jotka vastustavat ympärileikkauksia. Jennifer on Isinan ja Nasirianin sisarpuoli, ja hän on päässyt lukioon kaupunkiin. Hänetkin on ympärileikattu."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti