torstai 11. syyskuuta 2014

Hienoa anti-FGM-opetusta Sakutiekin, Entingin ja Nesambulain kylän asukkaille

Elizabeth ja ystävänsä ovat olleet todella aktiivisia anti-FGM-työssään. Sain valtavan pläjäyksen kuvia kolmelta eri opetusreissulta. Moni kuva oli kuitenkin niin huonolaatuinen, että en laittanut niitä tähän mukaan ollenkaan. Minusta on mahtavaa, että he ovat saaneet näin paljon erilaisia ihmisiä tulemaan kuulolle. Joukossa on naisia ja tyttöjä, mutta myös poikia ja miehiä. Elizabeth opettaa myös, että pienten tyttöjen tulee käydä koulua eikä mennä naimisiin. Näissä kylissä on kyllä kouluja, joten tärkeää onkin saada vanhemmat ymmärtämään, että on kaikille parasta, että tytöt käyvät koulunsa/opiskelunsa loppuun. Tässä Elizabethin kuvia ja viesti:

Here is pictures fom three different villages, Sakutiek, Entingi and Nesambulai. You can see some of my workers in those pictures too. We decided to teach even men about this issue beacause most of them are the ones who are giving out their children to get married. Those women with blue scafs are singing traditional songs related to our teachings. People were very happy about our teaching and they asked us to visit them again for more teachings.


Paljon väkeä on koolla.
Tässä kuvassa ilmeisesti näkyy Elizabeth ja/tai hänen opettajakolleegansa.


Sinihuiviset naiset ovat kuorolaisia sillä traditionaaliseen tapaan opetusta viedään eteenpäin myös laulamalla.

Miehetkin tulivat kuuntelemaan. Hieno juttu, sillä he useimmiten päättävät tyttöjen kohtalosta.

Paljon kirkkoväkeä kaikista ikäryhmistä.

***

Näistä kuvista voi saada vaikutelman, että asenteenmuutostyö sujuu helposti ja näppärästi. Että ihmiset tulevat sankoin joukoin paikalle ja iloitsevat kuulemastaan. Vaikkakin moni kuulija ottaisikin opetuksen tosissaan, joukossa on aina niitä, joille uusien asenteiden omaaminen on hitaampaa. Kyläläiset ovatkin pyytäneet opettajia tulemaan uudestaan ja kyllä Elizabeth&co ovat menossakin uudestaan kunhan mahdollista.

Sain hiljattain myös Bezuneshilta viestiä, ja hän kamppailee saman asian kanssa:

Hi Dear. How are you, your family and our partners in Finland? We are very fine. Yesterday we got our salary. We thank you! Our project is working very well. But we are struggling how to change the minds of women about the harmful of FGM. We will try to send our work report at the end of September. The other new thing is that I have planned together with Sari Lehtelä to give training in Mttu area after five month or in February. That area is new to this training and a the place is very far. So please pray for all. God bless you and our partners!
Sitä ei aina tule ajatelleeksi, mutta asia on niin, että tämä tärkeä työ on mahdollista, koska täällä kaukana Suomessa on meitä, jotka välitämme! Yhdistys on pikkuhiljaa saamassa useampia aktiiveja, kiitos teille blogilukijoille jotka olette ottaneet yhteyttä! Onkin aika saada tästä touhusta laajempi kuin vain minun (Henrican) henk koht projekti. Olemme siksi suunnitelleet kokoontumista Helsinkiin tässä syksyn mittaan. Jos sinulla on ajatuksia, ideoita, ehdotuksia tai muuten vain haluat olla mukana, niin seuraile blogia ja fb-sivuja tai laita minulle suoraan spostia: henrica.fagerlund(A)gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti