perjantai 2. syyskuuta 2016

Moottoripyörän kyydissä opettamassa ympärileikkausta vastaan

Elizabethin tiimiläiset saivat Kibolta ajo-opetuskurssin. Naiset olivat kuitenkin niin peloissaan ajo-opetuksesta että antoivat sen sijaan paikallisten poikien osallistua ajo-opetukseen (minulta mitään kysymättä, en olisi suostunut tällaiseen diiliin). Ideana oli, että pojat voisivat kuljettaa tiimiläisiä ja sitten pikkuhiljaa he voisivat itse oppia pojilta ajamista. Tämä osoittautui kuitenkin huonoksi ideaksi, sillä yli-innostuneet pojat saivat jo yden pyörän epäkuntoon. Puimme asiaa pitkään ja lopulta päätimme, että maksan korjauslaskun ja tästedes vain tiimiläiset saavat ajaa pyörillä. Onneksi Kibon ihanat ajo-opettajat haluavat tukea tiimimme työtä sataprosenttisesti ja ehdottivat että pitävät uuden ajo-opetuskurssin naisille. 

Oli poikien ajo-opista jotain hyötyäkin. Pojat kuskasivat nimittäin hiljattain Elizabethin tiimin Olosho Lolepunyua -nimiseen kylään. Tiimi oli saanut kutsun kylän pastorilta, joka oli kuullut tiimin opetusta aikaisemmin jossain toisessa paikassa. Elizabethin tiimi opetti tyttöjen ympärileikkauksen ja lapsiavioliittojen vaaroista sekä HIV/AIDSista. Opetuksen hyväksyminen ei aina ole helppoa kaikille. Näin Elizabeth kirjoittaa:

They were so happy about our teaching and they welcomed us again. Some of the listeners promised to stop the bad tradition but others didn't. They said that they will not stop practising their culture because even they have themselves undergone that. So the coming Sunday we might visit their again and I will teach them to understanding trough my own example.
Pieni oranssihuppuinen tyttö kuuntelee Elizabethin opetusta.
Annoin Elizabethille poikkeusluvan, että jos menevät sunnuntaina takaisin kylään, niin poika saa ajaa, mutta vain kylään ja takaisin eikä mitään muuta. Toivon todellakin, että hän osaa olla riittävän tiukka tässä asiassa!

Moottoripyörähaaste etenee pikkuhiljaa, yksi pyöristä on jo maksettu mutta toisesta puuttuu vielä noin tuhat euroa. Klikkaa tästä jos haluat osallistua keräykseen. Tiimiläiset tarvitsevat myös ajovaatteita, jos sinulla on lahjoitettavaksi, niin ota yhteyttä!

Yksi tukirinkiläisistämme, Olga, vieraili Elizabethin luona ja saamme kuulla hänen matkakertomuksensa lähiaikoina. Myös Meeri Koutaniemi ja Arman Alizad vierailivat tiimiläisten luona ja saadaan varmaan nähdä heidän kuulumisiaan telkkarista syksyn mittaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti