torstai 3. kesäkuuta 2021

Hyviä uutisia Keniasta ja Etiopiasta


Keniassa
tuemme silpomista paenneiden 17 tytön koulutusta. Koronapandemian vuoksi Keniassa koulut avautuivat tammikuussa 2021 oltuaan kiinni lähes 10 kuukautta. Tytöt ovat kuitenkin saaneet käydä kotikoulua, josta suuret kiitokset lahjoittajillemme.

Ensimmäinen Bez-tyttö Stella sai yläasteen päätökseen ja aloitti tammikuussa opinnot aikuisopistossa vaatesuunnittelulinjalla. Tällä hetkellä alakoulua käy 9 tyttöä ja yläkoulua 8 tyttöä.


Keniasta kuuluu muitakin hyviä uutisia. Osiligi-yhdistyksen pitkäaikainen haave tontista (kuvassa) ja tyttöjen Oppimiskeskuksen perustamisesta on askeleen lähempänä toteutumista. Toukokuussa 2021 Osiligi-yhdistys on saanut päätökseen lainmukaiset ja hyvin valmistellut maakaupat Narokin lähellä.

Oppimiskeskuksessa tytöt ja naiset voisivat opiskella erilaisia ammattiin valmistavia taitoja sekä saada toimeentuloa elämää varten. Tämä olisi merkittävä apu nuorten tulevaisuuden kannalta heidän kouluopintojensa päätyttyä. Kyseisellä alueella Narokissa tyttöjen tilanne on erityisen vaikea, sillä lapsiaviolitot ja teiniraskaudet ovat hyvin tavallisia.
 

Etiopiassa Bezunesh ja Tesfaye ovat koronatauon jälkeen päässeet jatkamaan silpomisen vastaista valistustyötä. Tänä keväänä he ovat suunnanneet opetusmatkoille myös kauemmaksi maaseudulle. Siellä opetukseen on osallistunut noin 200-300 kuulijaa: naisia ja kirkonmiehiä sekä muita omien yhteisöjensä vaikuttajia.

 

Työtä ruohonjuuritasolla tyttöjen oikeuksien puolesta voi tukea lahjoituksella:

Bez ry: n tili FI82 5780 0720 4391 86, viite 1122

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti