lauantai 6. huhtikuuta 2013

Projektin laajentaminen?

Bezuneshilla oli varteenotettava ehdotus projektin laajentamiselle. Aikaisemmin jo kirjoitin siitä, miten tuntuisi hienolta laajentaa skaalaa tämän projektin osalta. Sain monilta lukijoilta/tukijoilta viestejä ideoista, joiden suuntaan voisi lähteä tutkimaan mahdollisuuksia. Bezuneshillä oli kuitenkin yksi hyvin konkreettinen ehdotus: Hän ehdotti, että voisimme palkata miehensä Tesfayen. 

Kuten MeNaiset -lehden haastattelussa käy ilmi, Bezunesh ja Tesfaye päättivät ensimmäisen lapsen synnyttyä, että heidän lapsiaan, olivatpa kumpaa sukupuolta tahansa, ei ympärileikata. Lehtihaastattelusta käy muutenkin ilmi, kuinka vahvasti motivoituneita molemmat ovat olleet vaikuttamaan yhteiskuntaansa tämän asian tiimolta jo ennen kuin edes osasivat unelmoida tällaisen projektin onnistumisesta ja oman tukiringin saamisesta. Heille ympärileikkauksen vastainen työ on ollut suurena unelmana jo kauan ennen koko lehtiartikkelia! He olisivat hyvin kiinnostuneita tekemään tätä asiaa yhdessä, mutta se vaatisi, että Tesfaye voisi jättäytyä nykyisestä leipätyöstään, jotta olisi aikaa valistustyöhön. 

Tesfaye vasemmalla

Heidän ajatuksenaan on tehdä tutkimusta ja suunnittelua yhdessä, mutta lähteä kentälle erikseen, jotta voisivat tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä. Tesfaye on valmistunut teologiksi samasta koulusta kuin Bezunesh ja hänellä on suhteita moniin seurakuntiin (muista, että siellä päin maailmaa silpomista tosiaankin perustellaan kristinuskolla!). Hän on jonkin verran myös puhunut aiheesta kirkoissa. Miespuolisilla henkilöillä on Etiopiassa auktoriteettia, joten Tesfayen voi olla helpompi järjestää opetustilaisuuksia ja vaikuttaa myös miespuolisten henkilöiden asenteisiin. Etiopiassa naiset/äidit/vaimot pääosin päättävät silpomisesta, mutta miehen sana painaa enemmän: jos mies ei hyväksy silpomista on todennäköistä, että vaimonsakin luopuu lastensa silpomissuunnitelmasta.

Pidän tätä ideaa erittäin hyvänä. Ajattelen, että motivaatio – sydämestä kumpuava halu tehdä valistustyötä on erittäin ratkaisevaa asian onnistumiseksi. Kuitenkin projektin laajentaminen hieman jännittää, joten itselleni olisi tosi tärkeä tietää mitä teistä kukin on mieltä tästä. Kaikki pienetkin kommentit FB:ssä tai blogissa olisivat hyvin tervetulleita! 

Käytännössä tilille tulee jatkuvaan tahtiin pienempiä ja suurempia lahjoituksia, mikä on erittäin ilahduttava asia!!! Olen maksanut Bezuneshille palkkaa 660e/3kk. Kysyin Tesfayen palkkatoivomusta ja se olisi saman verran tai 700e/3kk jos mahdollista. Nykyiseltään tilillä on joka maksupäivänä ollut reilusti yli 1000 euroa, joten 1360e (660e+700e) voisi olla ihan realistinen. Eli mitään ekstra taloudellisia ponnistuksia tämä tuskin vaatisi, mutta voisi olla mukavaa olla hitusen varman päälle ja siksi mielessäni kävi, että ehkä tukirinkiä voisi jälleen yrittää laajentaa hiukan. Joten tätä projektia saa mielellään jakaa facebookissa tai muutenkin netissä ja ystävien kesken. Tukiringissä voi olla mukana kuka vain, se ei sido ketään, ja voi osallistua myös muuten kuin taloudellisesti. Esimerkiksi henkinen tuki allekirjoittaneelle on tervetullutta! :) Vaikkapa tätä postausta voi käyttää selitettäessä mistä projektissa on kyse.

2 kommenttia:

  1. Hieno idea! Lähinnä tämä tuntuu hyvältä siksi, että on mielestäni tärkeätä, että valistustyötä tekee myös mies. Monissa kylissä miehet tekevät päätökset ja heidän voi olla vaikea "ottaa käskyjä" naiselta, joka tulee ja kyseenalaistaa kylän ikiaikaiset perinteet. Jaoin linkin Facebookissa ja kirjoitin mukaan saatteen omasta puolestani. Toivotaan, että tällä saadaan lisää voimaa projektiin.

    VastaaPoista