keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kiireellinen viesti Etiopiasta

Hi dear! Happy merry Christmas and new year! Please take our greeting to your full family and all your co-workers. Now we are going to enjoy a merry christmas on coming Tuesday (Etiopiassa vietetään joulua 7.1.). After Christmas we have planned to go to Bale area for one week to stay there and to teach them continuously. Therefore we ask if it is possible to you, we need our salary because now we have a shortage of money. When we go Bale area they need some thing from us, like tea, money, lunch and so on. So in this case without money we can't go there and teach them effectively. Please support us with what you can. May God bless you and your ministry!

Tämän viestin sain tänään Bezuneshilta. Edellisen kerran kun maksoin heille palkkaa (marraskuussa), olimme saaneet kokoon vain 500e, kun tavoitteena oli se 1400e (kahden ihmisen 3kk:n palkka). Bezunesh ja Tesfaye ovat aina olleet hyvin kiitollisia pienestäkin ja olen siksi erikseen heille painottanut, että sanovat kun heillä on oikea tarve. Nyt sellainen näyttää olevan. Vaikka ruoan ja rahan antaminen ensiajattelulta saattaa kuulostaa lahjonnalta, täytyy muistaa, että meidänkin kulttuurissa on tapana maksaa matkustamisesta, opetustilojen käytöstä, yöpymisistä, ruokailuista jne.  Ja onhan meilläkinpäin tapana houkutella ihmisiä ilmaisen kahvin verrukkeella. Toisaalta tilanne saattaa olla myös se, että kylissä on ihan oikeastikin pulaa elintarvikkeista.

Nyt yhdistyksen tilillä on noin 400e ja aion tehdä tilisiirron Tesfayelle loppiaisen jälkeen. 400e varmastikin riittää jotta heidän Balen vierailu toteutuu, mutta olisi todella hienoa jos saisimme kasaan lähetettäväksi enemmän, vaikkapa jopa 900e, joka oli se palkastaan uupuneeksi jäänyt summa. Olen todella kiitollinen ja iloinen siitä, että niin moni on jaksanut (ja muistanut!) avustaa yhdistystä taloudellisesti! Jos tässä tilanteessa sinulla on mahdollisuus osallistua pienellä tai isommallakin summalla, olisi todella hieno juttu jos ehdit tehdä sen ennen loppiaista. Tilinumero on sama tuttu FI17 5549 8340 0167 24 (Henrica Fagerlund-Sippoin).

Oikein menestyksekästä ja valoisaa tätä vuotta jokaiselle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti