keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Toivoa Kenian tytöille!

Elizabeth ja työtoverinsa ovat olleet todella ahkeria, käyneet Maran alueella neljässä koulussa ja opettaneet huikean määrän ihmisiä! 

We have been to Mara. We went to four different school and we taught them according to classes. There are those who are young and others are 15 years and over. They promise us to change. Their teachers and chief of the area attended the teaching. They were also happy and the chief promise us that he will take a serious action to those people who circumses girls and give them out to marry. We are planning to go back to Mara for more teachings. We are also planning to go to Imariani village which is like 200 kilometres away. We have found a car but it is very expensive because it is a season of rain. Also I need a computer because it is expensive for me to go to Saimber to send reports to you.        -Elizabeth

Maran kylän väkeä.

Koululaiset matkalla kuuntelemaan.

Koulutyttöjä.

Opetus alkaa.

Paljon kiinnostuneita kuulijoita.

Koululaiset matkalla johonkin.

Kysyin Elizabethilta myös lisää 12-vuotiaasta orvoksi jääneestä tytöstä, josta hän kertoi aikaisemmin. Tytön nimi on Veronicah Soila Leikari ja hän asuu nyt Elizabethin kämpässä. Paitsi henkistä tukea, Elizabeth tukee hänen koulunkäyntiään taloudellisesti. Veronican isä kuoli jo aikaisemmin ja nyt aivan hiljattain hän menetti myös äitinsä. Äitinsä kuoleman jälkeen Veronicah karkasi kodistaan koska pelkää, että hänen veljensä aikoo ympärileikata hänet väkisin ja myydä vaimoksi vanhalle miehelle. Olen todella iloinen, että Elizabeth voi auttaa Veronicaa! Hän pystyy sen tekemään, koska me autamme häntä.


Veronicah Soila Leikari

Tietokoneesta ehdotin Elizabethille, että yrittäisin järjestää vastaavanlaisen jutun kuin Bezuneshin kanssa, eli yhdistys ostaisi suomesta tietokoneen (koska ovat täällä puolet edullisempia) ja sitten kyselen esim lähetysjärjestöiltä jos joku Keniaan matkaava työntekijä voisi viedä tietokoneen Elizabethille. Jos sinulle tulee mieleen joku joka olisi lähiaikoina matkaamassa Nairobiin ja mahdollisesti voisi viedä tietokoneen perille, niin ota yhteyttä! Aikoinaan Suomen Lähetysseuran työntekijä vei koneen Etiopiaan Bezuneshille ja järjestely toimi erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti