lauantai 3. tammikuuta 2015

Elizabeth pelastaa tyttöjä

Elizabeth ja kumppanit järjestivät kolmipäiväisen anti-FGM-seminaarin Oloonkipejusin kylässä yhteistyössä kylän kirkon kanssa. Elizabeth lähetti viestiä ja kuvia kirkosta.

Hi Henrica! We were in Oloonkipejusi village holding a three day long seminar that was arranged for us by the church. Chief of area was there and also promise to stand by us to fight against FGM. Those people were so happy and they promise us to change.
The tablet is working well and we are really thankful.Elizabeth kertoi myös tarkemmin turvakodista sekä pelastamistaan tytöistä. Usein kun Elizabeth on opettamassa hänen luokseen tulee jälkeenpäin hätääntyneitä tyttöjä jotka kysyvät pelokkaina mitä he voivat tehdä välttääkseen vanhempien määräämän kohtalon (ympärileikkaus+naittaminen vanhalle ukolle). Tytöt eivät voi eivätkä uskalla puhua vanhempiensa tai opettajiensa kanssa asiasta. Heille Elizabeth on ainoa toivo, ja usein ainoa, joka ylipäänsäkään on uskaltanut avata suunsa asiasta. Elizabeth antaa kysyville tytöille puhelinnumeronsa, ja pyytää että soittavat hänelle heti kun tilanne alkaa näyttämään ajankohtaiselta niin hän yhteistyössä viranomaisten kanssa auttaa heitä pakenemaan turvakotiin. Turvakoti on samalla myös koulu ja koulusta on maksettava. Elizabeth maksaa näiden tyttöjen koulumaksuja pienistä varoistaan ja on kysynyt olisiko meillä mahdollisuuksia tai kiinnostusta osallistua koulumaksuihin. Olen kyllä kysynyt Elizabethilta voisivatko viranomaiset auttaa maksuissa, mutta hän sanoi, että viranomaiset kyllä tukevat heitä toiminnallaan mutta heillä ei ole valtuuksia tukea rahallisesti. Näin hän kertoo tytöistä:

Hi dear how is you? Me am good doing well the work is going on well. We do pay school fees for ten girls that we have already rescued and there are others who are planning to escape. We are collabrating with pastors, chiefs and councellors. The name of the house is Osotua Rescue Center. The name of the girls are Ann Kitamwuas 12 years old, Agnes Teyiaa 11 years old, Elizabeth Soipare 13 years old, Faith Nairesia 10 years old, Catherine Silantoi 14 years old, Susan Mantaine 11 years old, Winnie Naipande 12 years old, Christine Nayiano 10 years old, Veronica Soila 15 years old and Hellen Paanoi 11 years old. Together their school fees iare 150,000ksh because we want them to join boarding school January date six. The caretaker of the house is Joyce Mutere Ledidi.
Esitän tässä jokaiselle niin tahtovalle mahdollisuuden auttaa näitä tyttöjä pysymään turvakodissa ja käymään koulua. Virallisestihan hdistyksemme tukee anti-FGM-työtä, eli ei siis koulumaksuja, joten siksi en voi suoraan maksaa näitä koulumaksuja yhdistyksen anti-FGM-avustuksista. Mutta jos haluat tukea nimeomaisesti näiden tyttöjen koulumaksuja, lahjoituksen viitenro on 1177.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti