tiistai 10. helmikuuta 2015

Enaramatishorekin kylässä päätettiin luopua silpomistraditiosta

Kuulumisia Elizabethilta Keniasta. Elizabethin pelastamat tytöt ovat nyt päässeet kouluun ja saaneet tarvittavat kouluvarusteet. Saamme tarkempaa tietoa näistä tytöistä piakkoin. Tällä välin Elizabeth ja työntekijät ovat käyneet Enaramatishorekin kylässä. Eräs kirkko oli toivottaneet heidät tervetulleiksi puhumaan. Kuulijoiden joukossa oli niin miehiä ja naisia kuin lapsiakin. He olivat hyvin iloisia oppimastaan ja opetuksen jälkeen he päättivät lopettaa silpomisen!


Myöskin naimattomat pojat ja miehet päättivät, että he aikovat valita vaimokseen ympärileikkaamattoman naisen. Tämä on hieno asia, sillä se tarkoittaa, ettei perheillä enää ole samanlaista painetta leikkauttaa tyttäriään saadakseen heidät naimisiin.


Kyläläiset päättivät myös ottaa anti-fgm-asian tosissaan ja aikovat tästedes raportoida viranomaisille heti kun kuulevat jonkun suunnittelevan tyttöjen silpomista. Silpominen on ollut laitonta Keniassa vuodesta 2008 lähtien ja silpomisesta saa vankilarangaistuksen. Tästäkin huolimatta kylissä usein tehdään toimenpiteitä salaa. No, luultavasti ei enää Enaramatishorekin kylässä!

Nämä lapset saivat uuden käsityksen sukuelinten leikkaamisen "tarpeellisuudesta".
Kiitos teille mukana olemisesta! Facebookissa jo kerroinkin taloushuolista koskien Bezuneshin palkkaa. Nyt tällä hetkellä yhdistyksen tilillä on kuitenkin onneksi jo 770 euroa. Siitä mitä lämpimin ja arvostavin kiitos osallistuneille! Maksurästissä siis on Bezuneshin ja Tesfayen kolmen kuukauden palkka, yhteensä 1400euroa. Jos emme pääse tähän tavoitteeseen, maksan heille sen minkä voin, vaikka tuon 770e. Laitan palkan menemään tämän viikon lopussa, eli jos sinulla on mahdollisuus osallistua siihen, niin ehdit vielä. Tilitiedothan oli FI82 5780 0720 4391 86, viitenro 1122, saaja Bezuneshin ystävät ry. Kiitos kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti