sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Merkkipäivälahjoituksella silpomista paenneet kenialaistytöt kouluun

Mitä tehdä, kun haluaisi juhlistaa merkkipäivää läheisten kanssa, mutta lahjoille ei ole tarvetta, sillä itsellä on jo kaikkea? Merkkipäivälahjoitus hyväntekeväisyyteen on yhä yleisempi tapa tukea itselle tärkeäitä asioita.

Taannoin Bezuneshin ystävät ry:n puheenjohtaja, ammattimuusikko Henrica Fagerlundin basso-oppilas täytti 70 vuotta ja päätti järjestää perinteisten juhlien sijaan hyväntekeväisyysgaalan. Hän halusi auttaa ympärileikkausta paenneita kenialaistyttöjä, joista Elizabeth Nkere pitää huolta Bezuneshin ystävät ry:n tukemana. Merkkipäivämuistamiset ohjattiin tyttöjen koulumaksujen rahoittamiseen.

Syntymäpäivägaalassa oli musiikkia: syntymäpäiväsankari soitti yhdessä Henrican kanssa, myös Henrican kvartetti esiintyi. Lisäksi Henrica kertoi juhlavieraille puheenvuorossaan Bezuneshin ystävät ry:n toiminnasta ja siitä, kuinka kaikki alkoi.
Merkkipäivämuistamisista kertyi yhteensä noin 2500 euroa, joilla pystytään maksamaan vuoden ensimmäisen lukukauden koulumaksut Elizabethin hoivissa oleville noin 25 ala-asteikäiselle tytölle. Yläasteikäiset viisi tyttöä ikävä kyllä vielä odottelevat kouluun menemistä ja koulusponsoreita. Heidän koulumaksunsa ovat 180e/hlö/lukukausi. Kouluvuoden aikana lukukausia on molemmilla kouluasteilla 3-4.Mikäli kiinnostuit ohjaamaan omat merkkipäivämuistamisesi kovia kokeneiden tyttöjen auttamiseen ja tärkeään silpomisen vastaiseen valistustyöhön, ota rohkeasti yhteyttä Henricaan henrica.fagerlund@gmail.com. Hän tulee mielellään veloituksetta esitelmöimään ja esiintymään juhliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti