perjantai 15. maaliskuuta 2013

Mitä voimme tehdä?

Kiitos teille, jotka olette ottaneet yhteyttä spostitse ja FB:n kautta! Tuntuu siltä, että tarve auttaa afrikan tyttöjä on suuri. On hienoa, että voimme edes tällaisessa pienessä mittakaavassa tehdä jotain, mutta unelmassani on laajentaa tätä projektia pikku hiljaa. Tässä on mahdollisuus kaikille halukkaille: laitetaan ajatusnystyrät töihin, ryhdytään salapoliisihommiin ja pyritään löytämään lisää Bezuneshin kaltaisia naisia, jotka voisivat tehdä valistustyötä! Henkilön ei tarvitse olla Etiopialainen, tyttöjen silpomista tapahtuu myös monissa muissa maissa:


Maat ovat eriteltyinä tällä wikipediasivulla:

Ongelmallisuus silpomisessa on siinä, että naiset – äidit! – itse haluavat tehdä/teettää lapselleen kyseisen toimenpiteen. Siksi vaikka kuinka laissa olisikin kielletty tapahtuu silpomista viranomaisilta salaa. Tärkeää on saada aikaan uusi asenne ja tietämys naisten, varsinkin äitien parissa. Tuhansia vuosia vanhaa traditiota ei murreta noin vain. Mielestäni paras henkilö vaikuttamaan naisten asenteisiin on joku näistä naisista itse. Bezunesh on tästä loistava esimerkki. Koska hän elää keskellä etiopialaisten naisten kulttuuria ja on itsekin kokenut kulttuurin kääntöpuolet, on hänellä huomattavasti paremmat mahdollisuudet vaikuttaa asenteisiin verrattuna siihen, että joku täältä lähtisi sinne saarnaamaan.

Mistä Bezuneshin kaltaisia, sisäpiirin naisia löytää? Minä en tiedä. Toivottavasti joku meistä keksisi tai löytäisi samankaltaisia henkilöitä joita voisimme myös palkata (rahaa riittäisi!). Jos sinulle tulee jotakin mieleen, vaikkapa vain jotakin "sinnepäin", niin otathan yhteyttä. Sposti on henrica.fagerlund@gmail.com ja minut löytää myös FB:stä samalla nimellä. Lisäksi Ihminen Ihmiselle -sivulle voi jättää kommentteja ja viestejä.

Bezuneshin tukiringistä vielä lyhyesti. Se siis toimii hyvin epämuodollisesti ja sitomatta ketään. Rahallisesti voi osallistua siinä määrin kuin kulloinkin sopii. Tili on FI17 5549 8340 0167 24 (saaja Henrica Fagerlund). Rahatilanne on tällä hetkellä ihan hyvä, joten jos rahkeita on edellä mainittuun ajatustyöhön, niin se olisi hyvä juttu.

On olemassa myös hieno hyväntekeväisyysjärjestö nimeltä Desert Flower. Sen on perustanut huippumalli Waris Dirien, joka on itse lähtöisin afrikkalaisesta kylästä. Hän on kirjoittanut myös elämäntarinansa samannimisena best-sellerinä, josta on myös tehty elokuva, joka suomeksi on nimeltään "Aavikon kukka". Hänen järjestöönsä kannattaa tutustua jos esimerkiksi kokee tarvetta lahjoittaa suurempia summia rahaa. Sivut löytyvät täältä: http://www.desertflowerfoundation.org/en/
Warisilla on myös oma blogi, jossa hän kertoo kenttätyöstään: http://warisdirie.wordpress.com/

Waris Dirien
Ps: minulla on Aavikon kukka -elokuva hyllyssä. Jos sinua kiinnostaa huikea ja koskettava tositarina, lainaan sitä mielelläni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti