keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Elizabethin ja kumppaneiden ensimmäinen opetusmatka kuvin

Elizabeth lähetti paljon kuvia ja "raporttia", eli lyhkäisiä vastauksia kysymyksiini mitä he ovat tehneet. Hauska kuinka erilainen toimintatapa hänellä on Bezuneshiin verrattuna, joka on todella tunnollinen ja suorastaan akateeminen raportteinensa :) Joka tapauksessa Kenian naiset ovat saaneet asiat liikkeelle tehokkaasti, ensimmäinen opetusmatka suuntautui Mosiron kylän tyttökouluun, missä noin 200 henkilöä, oppilaita vanhempineen, opettajia ja johtajia olivat kuuntelemassa! Todella vaikuttavaa! Elizabeth kertoo, että osa ihmisistä ottivat opetukset tosissaan kun toiset taas olivat heidän kanssaan eri mieltä. Joka tapauksessa minusta on mahtavaa, että asiasta yleensäkään puhutaan ääneen ja julkisesti! Usein ottaa pidemmän aikaa muuttaa ihmisten asenteita ja Elizabeth kumppaneineen ovat menossa Mosiroon uudemmankin kerran. No, antaa Elizabethin kertoa itse:

Hi Henrica this is Elizabeth, I am doing well and now I will send to you what we have doing. Here is some pictures. The school girls are the one that we have taught. The picture with three girls are the ones who have already said no to FGM. The woman with the baby is among those we have taught. Other people are teachers, chief and parents of those school children. Together 200 people attend also to listen what we were teaching their children. Their respond was that some people supported us while others did not but we will visit them again. We also taught them how to be clean especially during menstration and also we taught the parents not to disturb their children when they are in school for example by sending them to work. We also taught them about HIV and AIDS. So next week we are planining to go to Olosokon village and it is so far that we need to use a vehicle. The driver need ten thousand and ten thousand to bring us back also we need something to eat and were we are going we also rent a house to sleep. (10.000 kenian shillinkiä=n 83euroa)


Nämä tytöt ovat jo sanoneet EI ympärileikkaukselle. Toivon sydämeni pohjasta, että he saavat mahdollisuuden pitää päätöksestään kiinni!

Valtavasti tyttöjä kuuntelemassa. Aihe on todella ajankohtainen.


Minusta tuntuu vahvasti, että tämä pieni suloinen tyttö saa eheän ja kokonaisen naiseuden :)Elizabeth pyyti lisää rahaa jotta voivat saada autokyydin seuraavaan opetuspaikkaan. Tämäkin kylä missä he kävivät on meidän mittapuussa enemmän kuin kävelymatkan päässä, siksi isoäiti ei pystynyt osallistumaan. Pyysinkin Elizabethia lähettämään laskelman, että minkä verran rahaa he tarvitsevat, niin saamme rahaliikenteen toimivaksi. Jos sinulla on mahdollisuuksia osallistua rahallisesti, niin yhdistys ottaa vastaan avustuksia ilomielin. Tilitiedot löytyy blogin oikeasta yläkulmasta. 

tse olen vältellyt kaikkea yhdistystoimintaa viimeiseen asti ja olen korkeintaan suostunut varaäänenlaskijaksi... ;) Nyt olen sitten perustanut kokonaisen oman yhdistyksen ja yritän päästä selvyyteen kaikista siihen liittyvistä kiemuroista ja monimutkaisista papereista. Nettipohjien avulla olen väsännyt vaikka mitä pöytäkirjoja ja kokouslappusia, mutta olen edelleen todella pihalla tästä asiasta. Jäseniähän tällä hetkellä on vain vaadittavat kolme perustajajäsentä ja "sääntömääräisessä vuosikokouksessa" olemme päättäneet tilin avaamisesta ja jäsenmaksuista. Eli pikkuhiljaa saamme myös ihan oman tilin yhdistykselle (nythän se on vielä mun nimissä) sekä jäsenmaksut päätettyä (ihan vain yhtenä laillisena rahankeräyskeinona). Jos nyt joku teistä lukijoista on vanha konkari yhdistysasioissa, niin otan todella kiitollisena kaiken avun vastaan! Yhteydenotot henrica.fagerlund@gmail.com :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti