maanantai 16. maaliskuuta 2015

Takaisin Enaramatishorekin kylässä

Meillä täällä kaukana voi olla tosi vaikea ymmärtää miksi kukaan haluaa ympärileikkauksia. On helppo leimata se sairaaksi ja hullujen touhuksi. Mutta se ei auta mitään. Sen sijaan jos yritämme ymmärtää miksi tyttöjä halutaan silpoa, on myös helpompi löytää keinot sen lopettamiseksi. Ensinnäkin tyttöjen ympärileikkaus on ollut iso ja tärkeä asia monille etnisille ryhmille jo tuhansien vuosien ajan! Mutta monet nykyaikaisetkin naiset ajattelevat tosissaan, että et voi väittää olevasi nainen ellei sinua ole ympärileikattu. Usein tytöt itse vaativat päästä ympärileikattaviksi, koska sitä pidetään niin hienona ja arvostettuna asiana. Niin miehet kuin naisetkin uskovat, että ympärileikkauksesta on paljon hyötyä. Vielä kun kukaan ei uskalla puhua haitoista, niin voidaan luulla, ettei haittoja olekaan kenelläkään muulla paitsi itsellä. Siksi onkin tärkeää puhua haitoista ja se saattaa vaatia usean opetuskerran ja sitä ettei traagisista esimerkeistä vaieta.

Elizabethin tiimi sai antaa tästä asiasta varsin konkreettisen esimerkin. He saivat kutsun takaisin Enaramatishorekin kylään, missä he vastikään kävivät opettamassa, sillä yksi kylän tytöistä kuoli ympärileikkauksen aiheuttamiin komplikaatioihin. Ihmiset olivat järkyttyneitä ja halusivat Elizabethin tiimin uudestaan paikalle vakuuttamaan ihmisiä vieläkin vakavammin siitä kuinka vaarallista ja huonoa ympärileikkaus on. Elizabeth kertoi, että opetus otettiin vastaan suurella ymmärryksellä ja kiitollisuudella ja yhdessä päätettiin, että viranomaisille ilmoitetaan heti kaikista ympärileikkaussuunnitelmista mitä saavat kuulla.

Ihmisiä kokoontuneina kuuntelemaan Elizabethin tiimin opetusta.

Kuuntelemassa oli myös Enaramatishorekin koulun oppilaita.

Ihmiset olivat pukeutuneita hienosti, sillä tilaisuus oli arvokas.

Myös kylän hallituksen jäseniä oli kuuntelemassa ja he pitivät opetuksesta.

Lopuksi haluan vielä kiittää kaikkia tukirinkiläisiä! Kiitos, kiitos, kiitos tosi paljon kaikille! Olen saanut tosi paljon rohkaisevia viestejä ja yhteydenottoja, tukirinki on saanut paljon uusia facebooktykkääjiä ja myös avustuksia on tullut ilahduttavasti ja sydäntä lämmittävästi. Sain juuri maksettua Elizabethin tiimin palkat, joten nyt heillä on paremmat mahdollisuudet matkustaa kyliin opettamaan.  Upea juttu, kiitos!!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti