perjantai 6. maaliskuuta 2015

Videokamera ja -tykki Bezulle

Bezunesh ja Tasfey käyttävät opetuksessaan videota, jossa näytetään koko silpomistoimenpide kaikkinensa. Bezu kyllä linkkasi minullekin videon, mutta en aio ikinä ikinä katsoa sitä!! Tämä video on kuitenkin todella tärkeä osa työtään, sillä Etiopiassa miesten ja naisten asiat ovat niin erillään, että miehet eivät tiedä mitä tyttöjen ympärileikkaus pitää sisällään. Miesten vastaava toimienpidehän ei todellisuudessa ole yhtään vastaava, ei sinnepäinkään, mutta vastoin parempaa tietoa he luulevat niin. Että pieni nahanpala vain pois eikä se enää vaikuta loppuelämään mitenkään. Mutta kun nämä miehet näkevät videon ja tajuavat kuinka hirvittävän väkivaltaista tytön ympärileikkaus on, ja että se tekee tytön koko loppuelämästä hyvin vaikean, he järkyttyvät ja juoksevat kotiin ja vaativat, että tämä juttu täytyy heti lopettaa.

Kuva on Sari Lehtelän artikkelista Askel-lehdessä Bezuneshin ja Tasfeyn työstä. Juttu on todellakin lukemisen arvoinen ja löytyy täältä: Askel (selaa tekstiä vähän alaspäin niin löytyy).

Bezuneshilla ja Tasfeyllä on käytössä yhdistyksemme lahjoittama läppäri, ja he näyttävät videota sen ruudulta. He kuitenkin toivovat, että voisivat käyttää videotykkiä, koska heillä on usein niin suuri yleisö, etteivät kaikki näe tietokoneruutua. Heillä on myöskin ajatuksena tehdä videoita opetuksestaan ja haastatella videolle ihmisiä, jotka ovat päättäneet luopua silpomistraditiosta. Lupasin tehdä parhaani, että he saavat käyttöönsä videokameran ja projektorin.

Tasfey näyttää videota yhdistyksen lahjoittamalla läppärillä. Kuva samasta artikkelista.

Koska olen pitkään halunnut matkustaa tapaamaan näitä upeita työntekijöitämme henkilökohtaisesti, päätin, että vien itse heille nämä tarvikkeet. Alusta asti minulle on ollut selvää, että yhdistyksen rahat ovat tarkoitettu täysin ja vain työntekijöillemme. En halua käyttää matkustamiseen sellaista määrää rahaa, jolla Bezunesh ja Tasfey voivat työskennellä kolme kuukautta! Siksi päätin tehdä matkasta työmatkan. Työskentelen ja olen ammatiltani muusikko ja musiikkipedagogi, joten otin yhteyttä Addis Abeban ja Nairobin musiikkiyliopistoihin ja orkestereihin ja siellä innostuttiin kovasti yhteistyöstä. Nyt voinkin ensimmäistä kertaa yhdistää kaksi tärkeintä intohimoani: humanitäärisen työn ja musiikin!

Siispä, ensi touko-kesäkuussa matkustan Etiopiaan ja Keniaan suomalaisella kulttuuristipendillä. Molemmissa maissa on kova pula myös soittimista ja soitintarvikkeista, joten jos sinulla lojuu nurkissa käyttämättömänä jotakin seuraavista, niin otathan yhteyttä. Tulen hakemaan ja toimitan perille:

-Videokamera
-Videotykki
-Videotykin varalamppuja
-Kaikkien soittimien kieliä, hartseja, jousia, sordiinoja, olkatukia, talloja, suukappaleita ym pikkusälää mitkä saa helposti mukaan.
-Kaiken tyylisiä rumpukapuloita
-Pieniä perkussiota (esim tamburiini, shakeri, triangeli jne)

Yhteydenotot: henrica.fagerlund(ät)gmail.com tai yv facebookissa Henrica Fagerlund-Sippoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti