sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kenian tiimi moottoripyörien päällä

Keniassa on viime kuukaudet ollut todella pahoja sateita. Elizabeth on pysytellyt kotosalla vauvansa kanssa.

Mutta työ on mennyt eteenpäin! Monica ja Nashipae uhkasivat sadekeliä tärkeän syyn takia ja lähtivät opetusmatkalle. Koska autolla ei pääse liikkumaan sateiden aikana, vuokrasivat he moottoripyörät ja lähtivät Olesiton kylään opettmaan. Kylän pastori oli kutsunut heidät kirkkoonsa ja kutsunut koko kylän koolle. Hän piti myös alustuspuheen ilmaistakseen tukensa opetukselle. Opetuksen aiheina oli ympärileikkauksen ja lapsiavioliittojen vaarallisuus sekä HIV/AIDS. Kaikki kuulijat olivat niin kiitollisia opetuksesta ja päättivät muuttaa toimintatapojaan poistaakseen keskuudestaan huonot traditiot. He myös lupasivat kertoa sanomaa eteenpäin niille kyläläisille, jotka eivät päässeet paikalle. Kyläläiset toivottivat Monican ja Nashipaen tervetulleeksi kylään uudestaan.

It has been very rainy in Kenya lately, but the anti FGM work is still going on! Monica and Nashipae rented some motorbikes and traveled to Olesito village. They were invited by the pastor of Olesito church and the pastor was giving a pre speech before their teaching to show his support. Monica and Nashipae taught about disadvantages of FGM, disadvantages of early marriage and also HIV& AIDS. All listeners were thankful for the teaching and they promised to start a change of practise and also spread the anti FGM gospel to those who were not there. They also welcomed Monica and Nashipae back to their village.


Kun saan tiimiläisten raportteja, missä lukee "we were in xx and taught xx" siitä ei saa oikein kunnollista kuvaa. Onneksi olen saanut itse olla mukana tiimiläisten opetusmatkoilla kuuntelemassa opetustaan. Viime reissullani kävin heidän kanssaan Ipartimarossa ja olin todella vaikuttunut Monican ja Nashipaen opetuksesta, vaikken ymmärtänyt kielestä mitään. He puhuivat suurella itseluottamuksella ja auktoriteetilla, mutta silti syvällä rakkaudella ja välittämisellä. Kaikki ihmiset, myös miehet, kuuntelivat todella keskittyneesti. Tässä kohti on hyvä muistaa kulttuuriero: maasaiden keskuudessa miehillä ei ole tapana kuunnella naisten puhetta, ja perinteisesti ollaan ajateltu, että naisten jutut eivät kuulu miehille lainkaan. Monet naispuoliset kuulijat liikuttuivat kyyneliin. Heille tämä oli ensimmäinen kerta kun kukaan julkisesti puhuu siitä, että heidän elämästään on tehty todella vaikeaa ja kivuliasta ympärileikkauksen takia. Miehetkään eivät olleet koskaan ennen ymmärtänyt tätä asiaa, ja kuinka olisikaan voineet? On todella tärkeää uskaltaa avata suunsa vääryyksistä, oli se sitten ympärileikkaus tai mikä tahansa asia!

Matkustaminen sadekaudella on todella haastavaa ja sadekausi voi kestää monta kuukatta. Siksi olen työskennellyt saadakseni tiimiläisille moottoripyörät. Ja nyt on hyviä uutisia tiedossa!! Kibo suostunut sponsoroimaan osittain kaksi todella hyvää moottoripyörää tiimiläisille! Puuttuvat 5000 euroa on meidän kontolla. Laitan lähiaikoina enemmän postausta aiheesta, ideani on pyytää suomalaisia moottoripyöräkerhoja mukaan. Jos sulle tulee mieleen muita rahoitusehdotuksia, niin ota ihmeessä yhteyttä!


Henrica oikella Kibon motoristien, Alizan ja Gracen kanssa ihastelemassa moottoripyörää. Tiimimme on saamassa kaksi tällaista Kmaastoon ja mutalammikkoon suunnitelutua poyörää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti