maanantai 28. marraskuuta 2016

Hyviä uutisia tähän hetkeen!

Keniasta kuuluu hyviä uutisia! Elizabethin tiimi, joka tuli tutuksi myös Pahan jälkeen -dokumentin kautta, on päässyt oikein kunnolla liikkeelle uusien moottoripyörien ansiosta. Laitan tähän kuvia kaikista eri paikoista, minne ovat päässeet käymään. Toimintamalli on suunnilleen sama kaikkialla: joku naapurikylän pastori on ollut kuuntelemassa Elizabethin ja tiimin opetusta ja sen perusteella kutsunut tiimin omaan kirkkoonsa puhumaan. Kun katsot näitä kuvia, pidä mielessä, että näissä kirkoissa ei olla koskaan ennen nähty naista puhumassa yleisön edessä eikä varsinkaan koskaan ennen olla kuultu ympärileikkauksen ja lapsiavioliittojen vastaista sanomaa! Tiimiläinen Monica muistaa myös aina puhua vielä vakavammasta tabusta: siitä kuinka hänen oma isänsä raiskasi häntä pikkutyttönä. Asiat pitää puhua julki, ennen kuin muutos on mahdollinen. Tiimiläiset kertovat, että jokaisessa paikassa on opetus otettu suurella kiinnostuksella vastaan ja vierailupyyntöjä tulee jatkuvasti. Elizabethin vauva kulkee reissuilla mukana ja aina yksi paenneista tytöistä on mukana hoitamassa vauvaa. Se on siitäkin upea juttu, että paenneissa tytöissä kasvaa uusi vaikuttajasukupolvi. Näin he pääsevät mukaan kentälle näkemään ja oppimaan millaista vaikuttaminen on!

Bezuneshin ystävät ry:n hankkimat moottoripyörät.

Monica puhumassa Kimoondin kylän väelle.

Nashipae puhuu Ikaraambunin asukkaille. Elizabeth vasemmalla valkoisessa takissa.

Elizabeth puhuu Olesiton kirkossa.
Elizabeth opettaa yhdessä kotikylänsä Wafoon kirkossa. Oikealla paikallinen pastori.

Moottoripyöristä on ollut paljon apua tiimiläisille, mutta hieman lisää apua tarvitaan vielä. Nimittäin pyöriä ei olla ihan täysin vielä maksettu, noin 500e uupuu vielä. Haluatko omistaa palan ympärileikkauksen vastaista työtä palvelevaa moottoripyörää? Voit tehdä sen lahjoittamalla sopivaksi katsovasi summan yhdistyksen tilille FI82 5780 0720 4391 86 (Saaja: Bezunehsin ystävät ry) viitenumerolla 3007. 

Valitettavasti en voi kertoa ihan yhtä hyviä uutisia paenneiden tyttöjen tilanteesta. Nimittäin heitä tulee lisää sellaista vauhtia, että turvakodille alkaa tulla jo oikeasti kiire. Tyttöjä on tällä hetkellä jo 28! Ja he asuvat kaikki siinä samassa pikkiriikkisessä hökkelissä. Tähän pitkän tähtäimen ratkaisu on se turvakotikoulun perustaminen, ja siihen meillä onkin jo jotain suunnitelmia, mutta sen valmistumista odotellessa pitäisi olla jotain ratkaisuja. Tyttöjen koulumaksut ovat 50e/lukukausi ja kun lukukausia on vuodessa kolme, saamme summaksi yhteensä 4,200 euroa vuodessa. Mutta sitten osa tytöistä käy jo yläastetta, jossa lukukausimaksu on jo satasen luokkaa (hinta vähän vaihtelee lukukaudesta toiseen), eli liikumme lähempänä 5000 euroa. Toistaiseksi meillä ei taida olla muita mahdollisuuksia kun yrittää kerätä rahoja lahjoituksien kautta. Eli jos haluat osallistua näihin koulumaksuihin, on viitenro 1177. Myös varsinaiseen valistustyöhön, eli tiimiläisten matkakuluihin ja työkorvauksiin tarvitaan rahaa, tähän viitenro on 1122. 

Olen pahoillani, ettei meillä ole mitään äppiä tai muuten kätevää tapaa lahjoituksia varten. Jos sinulla on osaamista jonkunlaisen nettikaupan tms pystyttämiseen ja haluat auttaa meitä osaamisellasi, otathan yhteyttä! Samoin meiltä puuttuu edelleenkin kunnolliset nettisivut. Tässä olisi oivallinen tilaisuus tukea tiimiläisten ja paenneiden tyttöjen elämää talkootyöllä! :)

Besides... Bezuneshin ystävät ry: syyskokous on 7.12. klo 18 musiikkitalon kahvilassa. Kaikki tästä toiminnasta ja suunnitelmista kiinnostuneet sydämellisesti tervetulleita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti