torstai 16. toukokuuta 2019

Validointimatka Etiopiaan ja Keniaan syksyllä 2018

  
Henrica Fagerlund, Hilkka Autio-Ikkala, Pirjo Leinonen, Sirkka-Liisa Pihlaste ja Eeva Paatela kävivät Etiopiassa ja Keniassa tapaamassa yhdyshenkilöitä Bezunesh Lombeboa ja Susan Kaseroa sekä Elisabethia 30.10.-11.11.2018. 

Matkalaiset matkustivat ensin bussilla Addis Abebasta Etiopian eteläosaan, Damboyaan, tapaamaan Bezuneshia, Tesfayea ja perhettä. 



Kuvassa matkalaiset yhdessä Bezuneshin perheen kanssa.

Sieltä matka jatkui yhdessä heidän kanssaan kauas maaseudulle Kokosaan, Bezuneshin ja Tesfayen järjestämään valistustilaisuuteen. Sinne Bezunesh oli kutsunut 100 paikallista vaikuttajaa, miehiä, naisia, tyttöjä, nuoria miehiä, kyläpäälliköitä ja kirkon miehiä.

Vaikuttava Bezunesh, tarkkaavaiset kuulijat, ryhmätyöt ja videoesitys toimivat erinomaisesti silpomista vastaan. Kokemus oli unohtumaton.



Matka jatkui Awasan kaupunkiin, jossa kovan uurastuksen jälkeen saatiin ostettua viidennestä liikkeestä lahjoitusrahoilla Discover-merkkinen moottoripyörä Tesfayelle ja Bezuneshille. Tätä he olivat pitkään toivoneet helpottamaan kulkemista valistusmatkoilla.

Tesfaye ylpeänä lahjoitusvaroilla hankitun moottoripyörän kanssa.

Etiopiasta matka jatkui Keniaan, Narokiin, jossa tapasimme Susanin ja tytöt. Tervetulojuhla matkalaisille masai-kulttuurin tyyliin oli vaikuttava.

  


 
Lyhyessä tapaamisessa Oltiani-tiimin kanssa sovimme yhteistyön Elisabeth Nkeren kanssa päättyneeksi.

Tuellamme Susanin avuksi oli palkattu henkilökuntaa tyttöjen loma-ajaksi (2kk), mm. opettajia antamaan tukiopetusta tytöille. Saimme itse nähdä neljän päivän aikana kuinka suurella lämmöllä ja viisaudella Susan pitää huolta tytöistä. Lämminhenkisen tapaamisen aikana Henrica haastatteli tytöt yksitellen ja Pirjo samalla kuvasi heidät.



Susan yhdessä tyttöjen kanssa.

Tytöt ilahtuivat kovasti vierailustamme.


Jokainen tyttö teki myös yksinkertaisen kouluanomuksen yhdistykselle. Sirkka-Liisa, Hilkka ja Eeva opettivat tytöille kestositeiden ompelua käsin. Kaikki siihen tarvittava materiaali oli tuotu Suomesta.

Tytöt olivat todella iloisia opittuaan ompelemaan kestositeitä.

Tuliaisostokset teimme paikallisessa alusvaatekaupassa. Jokaiselle tytölle ostettiin kahdet alushousut ja lisäksi sandaalit. Suomalainen, Keniassa asuva Reijo oli lähettänyt kiinnostavia englannin- ja swahilinkielisiä kirjoja ja lehtiä tytöille luettaviksi. Näistä opettajat olivat kovin hyvillään, koska kirjoista on kova pula. 

Lopuksi vietimme yhteisen, ikimuistoisen illan matkalaisten hotellin pihalla ja nautimme yhdessä Kenian teetä ja piirakoita. 


Haluatko auttaa?

Silpomisen vastaista työtä Etiopassa ja Keniassa on mahdollista tukea lahjoituksella Bezuneshin ystävät ry:n tilille: FI82 5780 0720 4391 86, viite 1122

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti