sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Terveisiä Meeriltä ja Elizabethilta

Kuten FB-ryhmässä jo kirjoittelinkin, on Elizabeth saanut yhdistyksen lahjoittaman tabletin Meeri Koutaniemen tuomana. Meeri on siis se valokuvaaja, joka teki koskettavan, paljon puhutun ja palkitun kuvareportaasin kenialaistyttöjen ympärileikkauksesta hesariin alkuvuodesta. 

Elizabeth ja yhdistyksen lahjoittama tabletti. Kuva: Meeri Koutaniemi


Kuudes helmikuuta vietetään kansainvälistä anti-FGM-päivää. Tässä upea esimerkki kuinka päivää vietettiin tänä vuonna Somaliassa, lue ja ilahdu naisten aktiivisuudesta: swdcsom.org/international-day-of-zero-tolerance-to-fgm-6th-february-2014/

Ensi vuonna, 6.2.2015 Meeri Koutaniemi on järjestämässä Helsingin keskustaan anti-FGM-tapahtumaa, johon hän tuo valokuviaan näytille sekä kutsuu eri anti-FGM-järjestöjä ja yhdistyksiä kertomaan toiminnastaan sekä myöskin lehdistöä. Myös Bezuneshin ystävät on mukana, joten jos haluat olla järjestelyissä mukana tai sinulla on jotakin ideoita tapahtumalle, ota yhteyttä! 

Yksi ideoistamme on kutsua työntekijämme Elizabeth Suomeen kertomaan työstään tapahtumasta. Se olisi todella huikea juttu! Upeaa olisi tavata tämä hieno nainen livenä ja sen lisäksi hän olisi mitä parhainta mainos-PR:ää toiminnallemme. Anni, tukirinkimme korvaamaton aktiivi hoitaa tätä Elizabethin matkustusasiaa ja muuten näyttää toimivalta, paitsi että Elizabethilla ei ole passia. Passi maksaa Meerin mukaan noin 150 euroa. Laitan itse mielelläni omasta pussistani osan hänen passin hankintaan. Annoin myös yhdistyksemme tilille uuden viitenumeron jos haluat osallistua Elizabethin passin hankintaan. Tämä viitenumero on 1135. Jos passirahaa tulee enemmän, käytetään loput tietenkin Elizabethin ja Bezuneshin normityöskentelyn hyväksi. Uusi tilinumerohan on siis FI82 5780 0720 4391 86 ja normaalilahjoituksen viite 1122. Käytäthän aina viitettä maksaessasi, sillä viiteettömistä lahjoituksista pankki ottaa jokusen sentin välistä itsellensä. Vanhalle tilille menevät lahjoitukset ohjataan myös eteenpäin uudelle, eli se on käytössä tässä rinnalla.

Tässä vielä Meerin FB-tervehdys Keniasta:

Working days in Kenya are finished with this incredible woman warrior,Elizabeth Nkere, who escaped female genital mutilation while being 9-years old from her Masai village. 11 years later, Elizabeth has made peace with her parents and works as a persistent and courageous fighter against FGM by visiting villages, churches and schools and educating people of the dangers of FGM. Elizabeth shows how a single person can change complete generations.
So grateful to share this journey with fearless journalist Salla Nazarenko, who is to be thanked for the picture and the interviews. And Henrica Fagerlund-Sippoin and her NGO Bezuneshin Ystävät RY - deepest thanks to you for your financial support for Elizabeth to make her work possible!
Elizabeth ja Meeri.

Sain lisäksi muuten juuri äsken myös Elizabethilta kuvaraporttia työstään Oloonkipejusin kylässä. Postaan siitä lisää kun saan hieman tarkennettua joitakin juttuja häneltä. Mahtavaa, että tämä työ menee eteenpäin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti