tiistai 1. huhtikuuta 2014

Bezuneshin haastattelu Ilonassa

Upeaa, sain eräältä tukirinkiläiseltä Ilonan jutun skannattuna, kiitos paljon! Bezunehsin haastattelu on koskettava ja suorapuheinen. Itse olisin kuitenkin odottanut, että Bezuneshin työstä ja tukiringistä olisi mainittu hieman enemmän, mutta hyvä tämäkin!

Ensin kuitenkin vähän kuulumisia :) Tuomasyhteisö, joka järjestää Tuomasmessuja valitsi Bezuneshin ystävät ry:n kolehtikohteeksi, mikä on erittäin ilahduttava asia! Erityiskiitos Marjaana Pitkäpaasille aktiivisesta toimimisesta!

LISÄYS: Tarkennuksena tuohon kolehtiasiaan, että kolehti Bezuneshin ystävät ry:lle kerättiin siin vain yhden tuomasmessun aikana, eli ei jatkuvasti tai säännöllisesti. Tuomasyhteisön keräämän avustuksen suuruus ei myöskään ole vielä meillä tiedossa.

Mainitsin aiemmin ajatuksesta laajentaa toimintaa Keniaan ja nyt Meerin kautta sain yhteystiedot eräälle kenialaiselle naiselle, Elisabethille. Meeri on haastatellut häntä aikaisemmin Apu-lehteen, ja haastattelun perusteella Elisabeth vaikuttaisi olevan mitä sopivin henkilö toimimaan asian puolesta. Olen laittanut Elisabethille viestiä ja tällä hetkellä odotan hänen vastausta.

Elisabet osoitti rohkeutensa jo pienenä tyttönä kun karkasi kotikylästään välttääkseen ympärileikkauksen ja lapsivaimoksi joutumisen. Hän olisi hyvä elävä esimerkki siitä, että ihmisten ennakkouulot leikkaamattomista naisista ovat pahasti pielessä. Hän olisi varmaankin myös hyvin motivoitunut tekemään töitä, jottei joudu palaamaan entiseen elämään kotikyläänsä, missä häntä odottaa pakkosilpominen. Lue koskettava artikkeli täältä: http://www.apu.fi/artikkeli/leikelty-lapsuus

Meerin kuva Elisabethistä (vas) ja hänen ystävästään.


.
.
Tässä tämä mainitsemani Ilonan 25.1.2014 julkaisema artikkeli:1 kommentti:

  1. Todella huono juttu ettei tästä tukitoiminnasta mainittu enempää. Edes muutaman rivin maininta itse tekstissä siitä kuinka tavallisten suomalaisten tukemana Bezuneshin toiminta on mahdollista, olisi varmasti tuonut lisää tukijoita ja edesauttanut Bezuneshin työtä entisestään.

    VastaaPoista