sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kenian naiset valmiina lähtöön ja Askel-lehden artikkeli uudestaan

Upeaa, kiitos jokaiselle mukana olevalle! Saimme kokoon ensimmäisen palkan Elizabethille ja kumppaneille ja rahaa riittää vielä Bezuneshin ja Tesfayen palkkaankin! Tässä meidän Kenian tiimin esittely:

Elizabeth Nkere (18v), karkasi kotoa pienenä tyttönä välttääkseen silpomisen ja pakkonaittamisen vanhalle ukolle. Hän on siitä lähtien asunut turvakodissa ja on hyvin motivoitunut tekemään työtä auttaakseen maansa tyttöjä ja naisia. Elizabethin biologiset siskot ovat kaikki silvottu ja pakkonaitettu.

Ann Kitamwuas (52v) on isoäiti, joka tuntee traditiot todella hyvin. Olen erittäin iloinen siitä, että näiden naisten joukossa on tällainen vanha rouva, sillä monissa yhteisöissä nimenomaan isoäidit ovat niitä, jotka vahvasti pitävät traditioista kiinni ja saattavat jopa salaa silvotuttaa lapsenlapsensa vanhempien tietämättä. Uskon, että isoäidit kuuntelevat toista isoäitiä ja että isoäidin on helpompaa ylipuhua isoäiti luopumaan perinteestä.

Nashipae Rechael (22v) on koulutettu nainen.

Monicah Silole (20v)  on kouluttautumaton nainen, ilmeisesti myös yksi turvakodin asukkaista sillä hän on pienenä tyttönä joutunut isänsä raiskaamaksi. Monicah haluaa kertoa tarinansa julkisesti, sillä hänen mielestään tällaisia hirveyksiä ei pidä hyväksyä olemalla puhumatta. 

Nämä neljä naista – joista Elizabeth on ainoa, joka on säästynyt ympärileikkaukselta – ovat siis erittäin valmiit rikkomaan maan tabuja ja puhumaan sellaisista asioista, mistä monet naiset ja miehet eivät koskaan ole puhuneet! Naiset asuvat eri kylissä mutta matkustavat yhdessä. Heidän ensimmäinen kohteensa on Mosiron kylä ja he haluaisivat lähetä matkaan jo ensi viikon keskiviikkona. Googlen kuvahaun perusteella löysin joitakin kuvia Mosirosta.

Maasai making chapati at Mosiro in Kenya. Dino Chronicles.
.
Mosiron kylän ensimmäinen varsinainen rakennus, josta tulee koulu ja kirkko. Kuva vuodelta 2013. Libraries of Love.

 . 
Bezuneshilta tuli myös lyhyt viesti, että heillä menee hyvin ja ovat viettäneet pääsiäistä ja ovat suunnittelemassa seuraavaa työmatkaa. Laitan heidän palkan ensi viikolla maksuun. Sain Askel-lehden jutusta paremman version, jos et ole vielä lukenut tätä niin lue ihmeessä, tästä saa todella rohkaisevan ja mielialaa kohottavan vaikutelman! Huomaa myös valokuva, jossa näkyy tukirinkimme lahjoittama ja perilletoimittama läppäri! :)..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti